ZaZa Kutyaruha

Kutyahidegben, kutyaruhában, tiszta marad, legalább a kabát alatt. Kutyaruhák egyedi méretre

Tosa Inu

tosa_inu_kutyaruha.jpg

tosa_inu_kutyaruha_1.jpg

tosa_inu_kutyaruha_3.jpg

tosa_inu_kutyaruha_2.jpg


Testfelépítése [szerkesztés]

A tosa nagy testű, tekintélyt parancsoló megjelenésű kutya. Hátvonala vízszintes, marja magas,lágyéka széles és izmos. A far felül lekerekített. A farok a tövénél vastag, majd fokozatosa elvékonyodik. Meglehetősen magasan tűzött, de így is a csánkig lóg. A mellkas mély, a bordák enyhén ívesek. A lábak egyenesek. A tosa inu lába zömök, lábujjai zártak, tappárnái kemények. Izmos nyakán laza, de nem túl nagy lebernyeg található. A koponya széles, határozzott stoppal. Az arcorri rész szögletesnek tűnik, mérsékelten hosszú. A viszonylag kicsi és vékony fülek magasan tűzöttek és a koponya mellett lógnak. A szemei kicsik, méltóságteljes tekintetűek. A tosa inu harapása ollószerű. Szőrzete rövid,erős szálú és sűrű. A legnépszerűbb szín az egyöntetű vörösesbarna, de létezik sárga,feketén csíkozott és cserbarna színben is. A mellkason,lábujjakon, a farok hegyén és a homlokon megengedett fehér folt. Az orra mindig fekete, szemei sötétbarnák. A karmoknak lehetőleg sötét színűnek kell lenniük.

Jelleme [szerkesztés]

A tosa inu magabiztos, türelmes, kiegyensúlyozott, értelmes és nyugodt kutya. Rikán izgatja fel magát-leginkább csak akkor, ha a családját veszély fenyegeti, vagy ha a család távollétében idegen próbál bejutni a lakásba vagy a kertbe. Kiváló őrkutya, amelynek a vérében a családjának és lakóhelyének az őrzése. Rendkívül bátor, önmagától sokat követelő kutya. Általában nem sokat ugat. Családja tagjaihoz igen gyengéd. Általában nem nyáladzik. E kutya számára a család az első és a legfontosabb. Az idegeneket nem kedveli. Az ismeretlen látogatókkal szemben általában félénken, de figyelmesen viselkedik, ha azonban a gazdája behívja őket, akkor a tosa inu sem ellenkezik. A család barátait általában lelkesen üdvözli. A gyerekekkel rendszerint türelmesen viselkedik. A vele azonos nemű kutyákkal szemben domináns magatartást tanusít-ez főként a kanra igaz. Ajánlatos távol tartani az olyan más kutyáktól, amelyek harcolni akarnak vele, mivel az ellenfél szinte minden esetben pórul jár. A macskák és egyéb háziállatok miatt nem kell aggódni, feltéve,hogy a kutyát megfelelően szocializálták.

Méretei [szerkesztés]

Marmagasság: kan:legalább 61cm, szuka legalább 55cm Testtömeg:kan: min:37,5kg, szuka: min 30kg Japán egyedek akár 89,5-90kg is lehetnek Várható élettartam:9-11 év

Megjegyzés [szerkesztés]

E kutya nevelése során a kiegyensúlyozott, szeretettel teli és következetes megközelítés a leginkább célravezető. Olyan gazdára van szüksége, akinek szellemi téren is határozott tekintélye van. Sok időt kell tölteni a szocializálásával.E z a kutya ott érzi magát a legjobban, ahol társként tartják, és ahol a házban és a ház körül is bőven akad hely. 



forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Tosa_inu

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 378
Heti: 1 054
Havi: 8 196
Össz.: 1 180 853
Oldal: Tosa Inu
ZaZa Kutyaruha - © 2008 - 2019 - zaza-kutyaruha.hupont.hu